Dakini

Välkomna till min nya hemsida TrueU

Det Tibetanska ordet för Dakini är Space Dancer.

Space Dancer indikerar att dessa uppvaknade själar har lämnat fångenskapen av den solida jorden och har vidden av öppen rymd att leka i.

Dakini betyder upplyst kvinna. Kvinnlig visdom. En kvinna som följer sin intuition och att våga följa sin väg och sin sanning. Det är en skarp, briljant visdom som inte kompromissar

Dakini är mod och klarhet. Den är gäckande och lekfull. Det är en intuitiv kraft som är blixklar. En Dakini är inte intresserad av de intellektuella diskussionerna. Hon vet inom sig vad som är sant och inte sant. Hon är rak, skarp, intelligent, kompromisslös och modig.

Tsultrim Allione says. ”They are the luminous, subtle, spiritual energy, the key, the gatekeeper, the guardian of the unconditioned state. If we are not willing to invite the dakini into our life, then we cannot enter these subtle states of mind. Sometimes the dakinis appears as messengers, sometimes as guides, and sometimes as protectors.”

Vi kvinnor bär alla en dakini inom oss. Vi bär på denna djupa visdom om vi bara lyssnar inåt.

Att våga gå sin egen väg kräver mod. Vi har alla rätt att gå vår egen väg, men vi får räkna med att alla inte tycker om det. Vi behöver inte förklara. Vi har våra skäl och det räcker att säga så. Vi har vår inre visdom som vet. 

Dansen kom till mig. En inre visdom som visade sig genom min kropp och min andning. När jag släppte ”mindet” och bara var och tillät det komma som ville visa sig känslomässigt, visste min kropp hur den skulle göra för att läka.  Alla känslor behöver bli sedda, hörda och lyssnade på, både de som känns mörka och de som känns ljusa. Vi vill ofta inte se det mörka inom oss. Vi lägger locket på, distraherar oss med stimuli på olika sätt. Mat, kläder, prylar, tv, umgänge, droger eller annat. Allt för att vi inte vågar se det som finns inom oss. Att gå inåt är det enda sättet att bli hel anser jag. Det gör ont att möta sina demoner. Sin smärta, sorg, besvikelse, ilska och annat. Men det behövs för att kunna släpa det och bli fri från det för gott. 

När vi går inåt och känner hittar vi smärta som har fastnat i olika delar av vår kropp. Där energin har blivit blockerad och inte flödar som den ska. När vi går in i smärtan och känner efter varför den sitter där och känner efter vilka känslor och minnen den är kopplad till och vågar möta det kan blockeringarna släppa.  Sorgen, ilskan osv. behöver komma fram och ut. Dansen kan vara ett redskap för det.  

Våra kroppar har förmåga att självläka när vi lyssnar på dom. Vår själ leder oss rätt. Vårt högre jag vet. Vi behöver bara be om det och lyssna. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Din inre visdom

%d bloggare gillar detta: