Dans för mig

Välkomna till min nya hemsida TrueU

Dans betyder så mycket för mig. Dansen har hjälpt mig att hitta tillbaka till mig själv, mitt sanna jag.

Dans för mig är en aktiv meditation där kropp, själ och sinne förenas i total närvaro. Dansen ger möjlighet att koppla ihop känslor, kropp och själ med universum, moder jord och livet självt. I dansen sker ett naturligt helande där jag släpper alla krav jag lägger på mig själv och som andra lagt på mig. Där finns en äkthet, och jag ärar mig själv som kvinna i den stunden. En känsla av oskuldsfullhet, kraft och min rätt att vara den jag är utan att skämmas över det.  I dansen kommer  Dakini kvinnan fram i mig. Hon som lyssnar till sin inre visdom.

Kroppen talar till mig. Den vet hur den vill röra sig och vad den vill och behöver uttrycka just i stunden för att läka och bli hel.

Vi har alla den här möjligheten att läka när vi börjar lyssna. Inte på vårt mentala jag som oftast är där för att tillrättavisa oss och döma oss, men på vår själ.

Jag vill hjälpa andra uttrycka sina känslor via dans. Att våga röra sig utan krav och tänkande, och bara slappna av och känna hur kroppen vill röra sig.  Att släppa allt som sitter fast. Att inse vilka vi verkligen är, att hitta vår kraft och  känna kopplingen till själen och själva källan.

Jag vill inte att andra ska röra sig som mig. Jag vill att de ska röra sig som deras kroppar vill röra sig. Jag vill att de ska känna. Vi är så vana vid att göra som andra vill. Vi är så programmerade att vi inte längre lyssnar och litar på vår egen kunskap.

Kroppen blir stel på grund av våra stela sinnen. Om vi inte är bekväma i våra kroppar så är vi inte sanna mot oss själva. Stelhet och smärta tillhör inte oss. Det är inte vi.

Jag känner väldigt starkt att kvinnor behöver detta nu. Vi har varit så nedtryckta i vår femininitet så länge. Jag känner att vi har en längtan efter att leva passionerat i våra liv. Att värdesätta och högakta oss själva och våra kroppar som heliga och gudomliga. Att se oss själva som vackra och viktiga. Att inte skämmas över hur vi ser ut och inte jämföra oss med andra utan istället lyfta varandra.

Vår jord behöver oss och vår visdom vi har djupt inom oss. När vi börjar värdesätta oss själva kan också andra göra det. Vi måste börja med oss själva.  Vi bär på en enorm kraft och när vi hittar den kraften inom oss kan vi tillsammans förändra den här världen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Din inre visdom

%d bloggare gillar detta: