Danskurser

Välkomna till min nya hemsida TrueU

Jag har hittat ett sätt som passar mig att träna på, där jag bejakar det feminina inom mig. Jag vill inte träna i sterila miljöer med vikter på ett statiskt sätt. Jag vill inte pumpa upp muskler, inte heller köra pass där steg känns militäriska och utan känsla.

För mig är det viktigt att känna mig  levande och fri att uttrycka min sensualitet och mina känslor.  Detta sätt att träna på är ett sätt att frigöra mig från samhällets och omgivningens alla krav på mig. Med dans, andning, yoga och stretch ur mitt feminina behov hittar jag mitt inre och frigör mig från det inom mig som inte hör till mitt sanna jag.

Mitt sätt att röra mig på kommer från min kropps egen visdom.     Det kommer inifrån och inte i hur det ser ut, men hur det känns.     Jag önskar att vi kvinnor hittar vår inre skönhet och inte vår yttre. Inte för att tillfredsställa andras behov utan våra egna. 

Men även för män kan detta vara ett sätt att röra på sig. Att bejaka det feminina inom oss är bra för oss alla. Att släppa fasaden och våga visa vårt inre. Så¨välkomna alla oavsett kön!

Danskurser våren 2015

De grupper jag kör nu är endast Chakradans och Workout dans onsdagar. Tyvärr har det varit för få anmälningar till befriande dans torsdag och workout dans på fredag. Om du är intresserad av någon av dessa pass får du gärna meddela mig så drar jag igång en omgång när det är fler deltagare. 

 Chakradans

Onsdagar 18-19.30 med start vecka 12 (uppehåll v. 13) 5 ggr. Förlängning med ytterligare 2 ggr. v 18 + 19.  100 kr för båda ggr. 60 kr/styck.

Hitta dig själv i din kropp. Vi  känner in kroppen och jobbar via våra chakran igenom den. Genom att ha vetskap om hur våra chakra fungerar känslomässigt kan vi uttrycka det via våra kroppar. (vill du veta hur, läs mer om detta på sidan ”energisystemet”). Vi hittar kontakten med kroppens olika delar och använder den som ett redskap för att befria oss från det vi inte vill bära på och släppa in det vi vill ha. Genom att andas rätt genom rörelserna kan vi släppa blockeringar som hindrar energin att flöda vilket skapar stelhet och spänningar. Jag vägleder er in i övningarna men ger också frihet till att individuellt känna och hitta sitt eget uttryckssätt.

Befriande dans

Torsdagar 18-19.30 

Genom musiken lyssnar vi in vad vår kropp behöver och vill uttrycka. Genom att vara närvarande och inkännande för hur din kropp vill röra sig och har behov av att uttrycka kan du få kontakt med dina känslor. Vi utgår från att kropp och själ hör ihop och behöver vara i samklang med varandra för att fungera optimalt. Det handlar om att släppa taget om ”mindet” och bara lyssna in till impulsen du får och det behov din kropp har av att uttrycka sig på ditt sätt.

Workout dans

Onsdagar 19.30-20.30 med start vecka 12 (uppehåll v. 13) 5 ggr.

Fredagar 17.00-18.00 

Här kör vi ett mer träningsinspirerat pass. Med koreografiska enkla rörelser går vi igenom kroppen på ett roligt sätt till musik för att stärka den och få den mjukare. Passet är uppbyggt för att ge hela kroppen, styrka, ökad rörlighet, smidighet och bättre kondition. Det blir svettigt.

Var?  IOGT-NTO´s lokaler på Prästgatan 27 i Varberg.

Pris: 250 kr/ kurs eller 60 kr/gång

Ring eller mejla för anmälan. 073-6151074                                                           mariaengevik@gmail.com

Showgrupp

Söndagar 16-18 i Dansa Studios lokaler Borgmästaregatan 2

Här tränar vi dans tillsammans till både latino och orientaliska rytmer. Tanken är att vi ska ha roligt och skapa en dansshow. Du behöver ha rytm känsla och ha hyfsat bra kondition. Fast det viktigaste av allt, älska att dansa! Kontakta mig om du vill vara med.

Film

Eftersom jag tycker det är oerhört roligt med film och redigering med så tänker jag erbjuda en dansfilm åt alla deltagare som går på kommande dansklasser till en extra kostnad om man så vill. Det är så roligt att se vilka olika uttryckssätt vi har när vi dansar. Huvudsaken är att vi vågar släppa loss. Här är ett exempel:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Din inre visdom

%d bloggare gillar detta: